Tiramisu reţetă cu blat

de Criss in Torturi, 10 Noi 2011 | 15361 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală, acum modificata. De aceasta data fara piscoturi. :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -6 oua
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura apa rece
  • -8 linguri zahar
  • -8 linguri faina
  • -1 plic praf de copt
  • Sirop
  • -1 esenta de rom
  • -esenta de migdale
  • -250 ml cafea tare facuta la presso
  • -2-3 linguri cognac (optional)
  • -1 lingura zahar                          
  • Crema  
  • -250 g mascarpone
  • -400 ml frisca
  • -4 galbenusuri 
  • -150 g zahar                                  
  • Decor:                                                
  • -250 ml frisca
  • -cacao
  • -flori si frunze din pasta de zahar, bastonase de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu blat:

Tiramisu reţetă cu blat

Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare.  Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata pana se topeste zaharul.  Peste galbenusurile batute adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu mixerul, Compozitia e destul de vartoasa insa va deveni pufoasa de la albusuri. Lasam mixerul deoparte si adaugam albusurile batute, amestecand cu lingura de jos in sus. Turnam compozitia intr-o cratita sau forma de tort tapetata cu hartie de copt si punem in cuptorul incalzit in prealabil. Coacem blatul pana trece testul cu scobitoarea. In general 30-35 minute. Lasam sa se raceasca pe un gratar, dupa care in taiem in doua.

Pentru crema, amestecam galbenusurile cu zaharul si fierbem pe baie de aburi pana cand crema capata consistenta unei smantani mai groase si lasam sa se raceasca. Batem mascarpone, adaugam crema de oua si frisca batuta. Insiropam prima foaie de blat cu siropul de cafea. Punem jumatate din crema, al doilea blat insiropat si restul de crema. Dam tortul la frigider pt. 2 ore dupa care il pudram cu cacao din belsug si ornam cu frisca pe margini, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu blat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

gaby_gabytza 1

16.11.2011, 15:11

superrrrrrr arata

marieta 1

06.01.2012, 02:40

bun si frumos tort si cred cal pot adapta pentru diabet!!multumesc criss il pun la favorite!!!!!

babi5 1

15.12.2014, 07:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu capsuni